Tandlæge københavn

I en tid, hvor vi går mere og mere op i kropslig sundhed, fitness, mad og vores hud, så er det også vigtigt at holde sine tænder sunde og rene. Jeg føler lidt at vores tænder bliver glemt i det her store sundhedspuslespil. Vi har mange mennesker som hver dag, kæmper med huller i tænderne eller endnu værre må gå uden tænder fordi de ikke har haft fokus på deres munds sundhed. Det er derfor et vigtigt emne at tage op.

Jeg læste en undersøgelse på sundhed.dk, som meget fint beskrev hvordan at 81% af os danskere ikke går til tandlægen i tide, men i stedet venter de flere måneder med at gå til tandlægen, efter de har fået indkaldelse. Det er et meget bekymrende tal som denne undersøgelse viser.

Hvad skal der til får vi danskere kommer til tandlægen til tiden?

Fra mit synspunkt skal vi gøre tandlægerne billigere, og få mere støtte fra staten, så vi igen kan få fokus på vores mundssundhed. En anden ting der kan gøres er at bruge lidt penge på kampagner om vores mundssund, og hvad sodavand og andre søde sager gør ved vores tænder. Det kan godt være at dine tænder på nuværende ser sunde og raske ud, men jo ældre du bliver jo større bliver chancen for at du får forskellige mund sygdomme.

Vi har været i kontakt med Thomas, som er tandlæge i københavn, han beskriver meget fint, hvordan at manglede tandbørstning og mere sodavand indenbors, øger chancerne får mund sygdomme op til 4 gange så meget, end én person som ikke drikker sodavand og får børstet sine tænder to gange om dagen.

Thomas anbefaler at du drikker vand for at slukke tørsten i stedt for at slukke tørsten i sodavand eller andre læskedrikke.

I en udtalelse fra Thomas,  udtrykker han bekymring over for den stigende trend

” Det er super surt, at se denne udvikling, det bekymre mig utrolig meget. I princippet burde jeg være glad, for jeg tjener flere penge jo flere der kommer og besøger mig, men det kan jeg ikke fordi jeg ikke bryder mig om den uheldige udvikling. Det er vores sundhed vi snakker om her. Og husk på at vi skal bruge vores tænder resten af livet.