Den røde drue, som vi danskere elsker

Vi elsker det og vi elsker at elske det, rødvin er vores kæreste, når vi inviterer gæster eller vi blot ønsker at forkæle os selv lidt. Den klassiske rødvin som hovedsagligt fremstilles af blå druer.

Når der drikkes rødvin er der mange forskellige typer rødvin fx. Amarone, Bouquet og Valpolicella Superiore, som er de klassiske rødvinstyper.

Som sagt er rødvin en meget attraktiv drikke til vores arrangementer, og mange siger til og med at intet selvskab uden god rødvin.

 

Vinens historie

Vi kan gå flere tusinder af år tilbage og stadig finde vinen som en stor del af vores kultur. Vi har specielt fokus på middelhavet som er der mange af vores vine kommer fra i dag. Vi kan sågar finde et videnskabshold som har udrettet kemiske undersøgelser af en gammel persisk krukke fra år 5.500 e.kf., hvor alt tyder på at det er vin der har været i beholderen. Det vil altså sige at vinen har været os mennesket i rigtig mange år.

Vin blev brugt som “Jesu blod” som du sikkert har prøvet ved konfirmationer skal man drikke et lille glas rødvin oppe ved alteren inden at konfirmanten kan blive konfirmeret.

 

 

Hvor får du den bedste vin?

Den bedste vin er svær at præcisere, da mange mennesker har forskellige smag for vin. Nogen ønsker en sød, andre tør. Derfor er det er meget bredt spektrum vi bevæger os ind på. Men gode vine fås hos vin eksperten Winther vin, som har et utrolig stort udvalg af vine.