Sådan tester du din bolig for skimmelsvamp

Er du netop blevet indehaver af et nyt hus, som trænger til en kærlig hånd? Måske synes du at huset, som er af ældre dato, er meget charmerende, som det er, men blot ønsker at lave nogle ændringer her og der. Inden du tager beslutningen om at lade alle vægge stå, så anbefales det, at du får foretaget en test af boligen. Dette kan både være test for skimmelsvamp eller du kan bruge en radon måler, hvis du har mistanke eller blot bekymrer dig om, hvorvidt den radioaktive gasart er indkapslet i jorden under dit hus. Så har du mistanke om dit hus er angrebet, så køb en skimmelsvamp test, fugtmåler eller en radon måler, så du igen kan sove trygt om natten.

I dag er det så simpelt, at du selv kan teste din bolig. Mange virksomheder på området tilbyder denne løsning til dig, der er nysgerrig om hvorvidt dit hjem, udestue, carport, sommerhus eller virksomhed er angrebet, og som du ønsker at få bugt med. Til at undersøge dette kan du bruge en fugtmåler, skimmelsvamp test eller radon måler, så du er helt sikker på, at dit indeklima ikke er påvirket. Undersøgelsen giver dig et nemt og hurtigt overblik over, om der er opstået eventuelle problemer samt et skøn af omfanget. Med sådan en undersøgelse slipper du for at bøvl med at bestille en fagmand med mere, desuden er den ganske nænsom, og det kræver ikke, at nogle elementer skal fjernes eller ødelægges under forløbet.

Hvordan fungerer en skimmelsvamp test?

Som sagt findes der forskellige udbydere på markedet inden for test, du selv kan foretage, og der findes mange måder at gøre det på – det afhænger lidt af bekymringen og formålet. Testene har desuden hver sine fordele og ulemper. Hos AG SkimmelsvampTest, tilbydes alle de forskellige muligheder, hvilket gør det nemt for dig, at alt er samlet på ét sted.

Når din bygning bliver ramt af skimmel, så kan det i nogle tilfælde være nemt at se på enten vægge eller på lofter. Her vil du gøre brug af en skimmeltest til overflader. Til at teste overflader findes der fem forskellige tests. Heriblandt PRO-Clean, som er godt at starte ud med, da den er nem at bruge samt billig. Med denne test kan du hurtigt teste det eller de mistænkelige områder, og blive be- eller afkræftet om din mistanke. Er resultatet positivt kan du anvende et desinficerende og svampedræbende rensemiddel til at rense området, inden du benytter en ny test. Fortsætter problemet anbefales det, at du kontakter en ekspert til en grundt og professionel undersøgelse.

I andre tilfælde vil du ikke opdage, at din bygning er angrebet af skimmel. For skimmelsvamp kan også sætte sig skjult, hvor du ikke vil bemærke det, som for eksempel bag paneler eller loftplader. Her tilbydes der fire forskellige tests for skimmelsvamp. De mest populære er Settle PLate lufttest, som giver en indikation om der er tegn på skimmelsvamp. Derudover er ser Settle Plate lufttest med rapport, som giver dig en hel laboratorie-analyse, hvor du får svar på, hvilken art af skimmelsvamp samt mængden.

Så går du med en mistanke omkring skimmelsvamp i din bolig eller virksomhed, så tøv ikke med at bestille en skimmelsvamp test i dag. Dermed vil du hurtigt blive afklaret omkring situationen.

admin