Husk disse tips når du køber badmintonketcher

Er du på udkig efter en ny badmintonketcher? Uanset om du er begynder, øvet eller professional, så kan den helt rigtige badmintonketcher forbedre dit spil markant. Når man skal ud og købe en god badmintonketcher, så er det vigtigt, at den passer til lige præcis dine behov. Som begynder kan man nok ikke mærke den store forskel, men det kan man som øvet. En dyr ketcher er meget mere dynamisk, og typisk vejer den også meget mindre. Det er derfor ikke nok bare at være en dygtig badmintonspiller, hvis man vil vinde over sin modstander. Den helt rigtige badmintonketcher er nemlig den afgørende faktor, som kan afgøre om du vinder eller taber en kamp.

Vægten betyder meget for en badmintonketcher

En af de vigtigste faktorer ved en badmintonketcher er vægten. Inden for de sidste 30-40 år er der sket en gradvist udvikling af badmintonketcherens vægt. De er nemlig kun blevet lettere og lettere. Nogle ketchere er blevet så lette, at de blot vejer i omegnen af 70g, men der er bred konsensus om, at modellerne, som vejer 80-90g, er de bedste blandt flertallet. Mange begyndere vil nok føle en større stabilitet i ketchere, som har en lidt højere vægt. Derimod vil alle øvede – samt de professionelle – badmintonspillere for det meste foretrække ketchere med en meget lav vægt.

Balancen i badmintonketcheren er også vigtig

Balancen i badmintonketchere påvirker også spillet på banen markant. Man plejer, at dele en badmintonketcher op i 3 dele: hovedtunge, hovedlette og even balance. En hovedtung ketcher har vægten fokuseret i toppen, mens en hovedlet ketcher har vægten centreret nederst i ketcheren. En even balance ketcher har vægten ligeligt fordelt over hele ketcheren. Hvis man har en hovedtung badmintonketcher, så kan man få rigtig meget fart på sine slag, hvis man er typen, som spiller hårdt og aggressivt. Omvendt kan det føles langsom at bruge, hvorfor den hurtige badmintonspiller, nok hellere vil foretrække en hovedlet ketcher.

Badmintonketcheren stivhed er også meget afgørende

Stivheden af en badmintonketcher er den vigtigste faktor, du skal være opmærksom på, når du skal investere i en ny. Spiller du blot badminton for at motionere, så kan det ikke anbefales at købe en badmintonketcher, som er for stiv. Her er det tværtimod vigtigt, at den kan flexe eller bøje. En dygtig badmintonspiller – på konkurrenceniveau – skal derimod have en badmintonketcher der er stiv. En stiv badmintonketcher er meget mere pålidelig, og man har meget mere kontrol over ketcheren.