Sådan opbevarer du sikkert dine gasflasker

Hvis gasflasker ikke opbevares korrekt kan du risikere at skabe en eksplosion. Derfor er det vigtigt, at din virksomhed prioriterer sikkerheden højt, med hensyn til håndtering og opbevaring af gasflasker. Faren betyder dog ikke, at du ikke bør vælge gasflasker. Mange andre energikilder er mindst lige så farlige at arbejde med. Sammenlignet med andre fossile brændstoffer er gasflasker et mere miljøvenligt valg. Derfor er der mange virksomheder, der vælger at bruge gasflasker som deres primære energikilde, trods sikkerhedsrisikoen. 

 

Søger du efter gasflasker til erhverv? Hos Primagaz kan du købe gasflasker i flere forskellige størrelser. 

 

Sikker håndtering af gasflasker

Når man håndtere gasflasker er det vigtigt, at man har både sikkerhedssko og -handsker på. Gasflasker kan nemlig både være farlige og tunge. For at minimere risikoen for en eksplosion er det vigtigt, at gasflaskerne ikke tabes, rulles eller kastes. Anvend eventuelt en lift til at transportere tunge flasker rundt. Medarbejdere der er i nærheden af eller håndtere gasflaskerne skal være opmærksomme på, at det er forbudt at ryge i området. 

Begræns adgangen

Ved at begrænse adgangen til gasflaskerne kan du også minimere risikoen for ulykker. Sørg for, at kun medarbejdere med træning i håndtering af gasflasker har adgang til området, hvor gasflaskerne opbevares. Derudover er det en god idé, at gasflaskerne opbevares et sted, hvor der ikke er meget andet trafik. Det er også god skik, at sætte skilte op, der advarer om faren ved gasflasker. 

Ventilation

Du bør sikre dig, at lokalet, hvori du opbevarer dine gasflasker har god ventilation. Lokalet skal både være tørt og køligt. Dette sikrer, at farlige gasser eller lignende kan komme ud af lokalet. Du kan også opbevare dine gasflasker i en beholder udenfor, så de ikke er i nærheden af dine bygninger, men det er vigtigt at beholderen er tør og kølig. 

Opbevaring af gasflaskerne 

 Beholderen eller væggene i lokalet med gasflaskerne skal være brandsikre. Derudover skal de stå et sted, hvor de ikke udsættes for regn eller vand. Gulvet skal være jævnt, så flaskerne ikke vælter ned i hinanden. Flaskerne må heller ikke komme i kontakt med direkte sollys eller en anden varmekilde. Uanset om gasflaskerne er tomme eller fulde bør de stå lodret. Der findes mange stålbure, der er bygget til opbevaring af gasflasker.