Overspisning

De fleste af os kender nok til det med lige at tage en portion mad mere, selvom man faktisk er mæt. Eller lige at tage et ekstra stykke kage selvom man godt ved, at man nok ikke burde. Mange oplever at spise lidt for meget i ny og næ, og det er der, som sådan ikke noget galt i. Men for nogen bliver mængden af mad så ekstrem, at der er tale om overspisning – også kaldet binge eating disorder.

Personer der overspiser

Personer som lider af overspisning, vil ofte være tilbøjelige til kun at overspise, når der ikke er andre i nærheden. Mange med overspisning spiser ekstreme mængder mad i smug om aftenen, eller andre tidspunkter hvor de kan være alene. Dét at overspise kan nemlig føles så skamfuldt, at den overspisende ønsker at holde det hemmeligt for omverdenen. Derfor kan det kan være vanskeligt at vide, om en person lider af overspisning. Hvis du selv eller en du kender lider af overspisning, bør professionel hjælp overvejes. Hvis din overspisning ikke er så ekstrem, eller hvis du blot ønsker at øge dit sundhedsniveau sideløbende med en behandling, så er der mange gode tips og tricks at finde på Umahro.

En overset spiseforstyrrelse

Overspisning er en af de mest almindelige spiseforstyrrelser herhjemme. Det hævdes, at der i Danmark er omkring 400.000 mennesker, som lider af overspisning. Til sammenligning lider 75.000 af spiseforstyrrelsen anoreksi, hvor man sulter sig selv for at tabe sig. Til trods for at antallet af personer der lider af overspisning, er det en noget overset spiseforstyrrelse. Det er ikke en sygdom, der fylder ligeså meget i mediebilledet, som andre spiseforstyrrelser gør. Derudover er overspisning bare ikke noget, man snakker om. Derfor føler mange overspisere sig alene med deres lidelse, som ofte er forbundet med stor skam og skyld. Som nævnt er antallet af mennesker, der lider af overspisning utroligt højt. Men når det ikke er et emne, der bliver snakket om, føler mange overspisere, at de er helt alene om at have lidelsen. Hvis vi som samfund ønsker at færre rammes af overspisning, bør vi aftabuisere emnet.