Mandolinjern gør madlavning til en leg

Der findes snart et køkkenredskab, som kan erstatte enhver funktion i et køkken. Det er både på godt og ondt. Nogle køkkenredskaber er uundværlige, hvor andre er overflødige. Men der er en meget hårfin linje mellem køkkenredskaber som gør en reel forskel, og gør madlavningen nemmere, og så dem som er for den dovne madlaver. Et køkkenredskab der er blevet umådeligt populært det seneste stykke tid er mandolinjern og med god grund. Mandolinjern af et af de køkkenredskaber som faktisk burde dele vandene i forhold til om det er uundværligt eller bare ren dovenskab. Men der er meget bred enighed om, at mandolinjern er et køkkenredskab der er kommet for at blive.

Et mandolinjern er ikke på nogen måde et revolutionerende produkt. I bund og grund gør det en simpel ting endnu mere simpel. Hvis ikke du ved hvad et mandolinjern er, så bruger du det til at snitte og skære madvare i fine skiver. Du kan sige det er et specialiseret rivejern, uden du fornærmer nogen. Med et mandolinjern har det aldrig været nemmere at snitte og skærer madvare, som grøntsager og frugter. Mandolinjern er den dag i dag allerede en fast bestanddel i alle typer køkkener. Du finder mandolinjern både i familien Danmarks køkken såvel som restaurantkøkkener. Det hænger i høj grad sammen med, at det er et køkkenredskab der er til at betale. Det er et køkkenredskab, som alle har råd til. Men som med så mange andre ting, kan du selvfølgelig både få billige og dyre udgaver. Dog er det værd at pointere, at selv de såkaldte dyre udgaver er stadig i en prisklasse hvor de fleste kan være med.

Det Japanske køkkenudstyr rykker ind

De fleste lande i verden har deres egen unikke madkultur og mange forbinder et bestemt land med en bestem madret. Det kunne være England og fish and chips, Frankrig og snegle, Spanien og tapas eller Italien og pizza. De bedste madkulturer lader sig inspirere af andre madkulturer og det er ikke anderledes når det kommer til køkkenredskaber. Visse køkkenredskaber passer og bedre ind i nogle kulturer end andre. I de danske køkkener er vi blevet meget inspireret af det japanske køkken de seneste år. Det er også netop det Japanske køkken, at mandolinjernet stammer fra. Derfor er der også mange som vil referere til det som et japansk mandolinjern. Mandolinjern kan have mange andre navne ude i danske køkkener. Derfor er det ikke alle der vil række hånden i vejret hvis du spørger ud i plenum, om de ejer et mandolinjern. Men fakta er, at mange flere end du lige regner med er ejer af et mandolinjern i dag. Det er der en god grund til og det er, at et mandolinjern gør stort set alt madlavning nemmere. Ydermere, er det et børnevenligt køkkenredskab, så alle kan være med til at lave mad når der er et mandolinjern i køkkenet. Dog vil jeg stadig passe på med, at lade mindre børn bruge et, da kniven er skarp og man derfor godt kan komme slemt til skade. Der skal i hvert fald altid være en voksen i nærheden,