Kompressionsstrømper til fødder og ben

Uanset din alder kan du have brug for ekstra støtte omkring dine ben og fødder. Der kan med andre ord opstå situationer, hvor du kan have brug for et par gode støttestrømper eller kompressionsstrømper. Det er for eksempel tilfældet, hvis du oplever hævelse i benene, træthed i fødderne eller potentielt er i risiko for åreknuder.

Støtte til dig, der har brug for det

Strømper, der giver ekstra støtte omkring ben og fødder, er for alle aldre. Det er derfor ikke kun et redskab forbeholdt den ældre del af den danske befolkning, som nogle fejlagtigt kan tro. Se alle kompressionsstrømperne her, hvis du overvejer at investere i et par.

Det kan være en god ide at købe sådan et par specielle strømper, hvis du for eksempel:

  • Er meget stillestående på dit arbejde
  • Er gravid og døjer med hævede ben og fødder
  • Skal på en længere rejse med fly, bil eller tog, hvor du skal sidde stille i lang tid
  • Har tendens til åreknuder
  • Lider af overvægt

I alle disses situationer kan strømperne være en god støtte, så du kan nyde din dag til fulde. Den store forskel på støttestrømper og kompressionsstrømper er dog, at de sidstnævnte i højere grad også bruges til syge ben. Hvis dine ben har brug for en speciel behandling, og du gerne vil have kompression, skal du tale med din læge og for ordineret strømperne.

Gør hverdagen lettere med kompressionsstrømper

Begge former for strømper har til opgave at forbedre blodcirkulationen fra dine ben og fødder til dit hjerte og via lymfekarrene lede transporten af væske. Hvilke strømper, der er de helt rigtige for dig, kommer derfor i høj grad an på din situation og dine behov.

Hvis du oplever mange problemer med dine ben og fødder, er det en god ide at opsøge din læge for hjælp. På den måde vil du kunne få ordineret kompressionsstrømper i den rigtige form og størrelse, alt efter om du har brug for støtte til ben, fødder eller begge dele. Samtidig kan du også få kompression til hoved, hænder, genitalier og arme.

admin