Hvorfor giver bambus bæredygtigt tøj?

Tekstiler produceret med bambus har sin niche på markedet inden for bæredygtigt tøj, bl.a. undertøj som hos Boody.dk. Hvor bambusgræs i sin grundform har en hårdhed, det bevarer ved brug i linnedagtige stoffer som dyne- og pudebetræk, er det ved kemisk behandling med det mere fleksible viskose til følge muligt at skabe et blødt tekstil til underbukser, BH’er og minislip. Bambus undertøj vil typisk også have andre tekstiler i sig som nylon, der kan give ekstra elasticitet, bevare tøjets form ved vask samt sikre transport af fugt væk fra kroppen.

 

Bambus kræver mindre for at gro

Når bambus tøj betragtes som bæredygtigt tøj, skyldes det, at bambus i modsætning til bomuld ikke kræver så meget for at spire. Du behøver ikke bruge nogen pesticider på bambusgræs, for det er helt selv i stand til at bekæmpe både svampe- og bakterieinfektioner.

Du behøver heller ikke gøde bambus i noget stort omfang, og når du høster græsset, er genplantning unødvendigt, for nye rør skal nok spire frem, hvor de gamle blev kappet af. Til alt dette kan nævnes, at bambus i beskedent omfang modstår tørke, så risikoen for, at hele høsten dør under en ualmindeligt varm sommer, er altså mindsket grundet standhaftighed.

 

Let vask, tørring og strygning

Bambus undertøj har altså sit salgsargument ved, at selve dyrkningen af bambus har været mindre miljøbelastende end bomulds. Det bæredygtige tøj er stærkt åndbart, når tekstilet er produceret som viskose, og det er temmelig let at have med at gøre ved tøjvask, der består i:

  • Varm maskinvask, for eksempel op til 60 grader med et mildt vaskemiddel.
  • Tur i tørretumbler ved det mest skånsomme program eller allerhelst tørring i skygge.
  • Endelig strygning ved lav varme.

Dermed vil du hurtigt erfare, at bambus tøj går i et med alt dit andet tøj i dagligdagen, for plejen er omtrent den samme. Prismæssigt er bambus generelt en anelse dyrere end bomuld, men prisforskellen vil typisk slå igennem i form af 10-20 kr. for generisk tøj. Så er du ikke typen, der jagter de store brands, kan der være logik i at investere i noget bæredygtigt tøj.

admin