Hvor køber man sortimentskasser til laboratoriebrug?

I et laboratorium er sortimentskasser et uundværligt redskab. Det er de typisk fordi man arbejder med en masse små ting, som kræver sikker opbevaring. Hvis du arbejder i et laboratorium så ved du, hvad jeg snakker om. Selv har jeg et laboratorie relateret arbejde, hvor jeg bl.a. har ansvaret for, at de fremstillede produkter kan blive sikkert og organiseret opbevaret. De fleste tænker nok, hvor svært kan det være at købe nogle små plastik sortimentskasser? Det var præcis, hvad jeg selv tænkte. Men det skulle vise sig, at være sværere end som så. Der er nemlig en række krav til, hvordan en 100% optimal sortimentskasse skal se ud, før den kan regnes egnet til laboratoriebrug. Disse krav vanskeliggøre processen en del. For i stedet for, at skulle ud og find en helt standard leverandør som laver “normale” plastkasser, skal du have fat i en specialiseret leverandør, som laver sortimentskasser til laboratoriebrug.

Det er ikke det nemmeste i verden, at finde sådan en leverandør. Det tog mig en del tid, at finde frem til en, der kunne levere en sortimentskasse, der levede op til de strenge krav. Til mit held fandt jeg Ultraplast. Ultraplast er en virksomhed som udelukkende producerer forskellige former for plastik kasser, hvorfor de regnes for at være specialister på området. De har dedikeret en del af deres sortiment til lige præcis sortimentskasser. Der er ingen tvivl om, at det er et meget niche betonet marked men facts er, at der er virksomheder derude som efterspørger de her helt specifikke sortimentskasser, ligesom jeg gør det. Personligt er jeg glad for, at der er virksomheder som tager sig tid og bruger ressourcer på, at udvikle sortimentskasser, som rent faktisk lever op til de krav vi har på laboratorier. Du kan uden problemer finde en masse detailbutikker eller leverandører som laver sortimentskasser og andre former for plastikkasser. Der findes hundredevis af dem. Men for os, hvor det rent faktisk gør en forskel, at de har den rigtige størrelse og er lavet af det rigtige materiale osv. er der heldigvis virksomheder som Ultraplast.

En sortimentskasse der overholder kravene

Nu har jeg nævnt en del gange, hvor vigtigt det er at sortimentskasserne opfylder visse krav. En af de vigtigste krav vi stiller til vores sortimentskasser er, at plastikken ikke har indflydelse på det som ligger i kassen. Det vil sige, at hvis der ligger væske i f.eks. må plastikken ikke optage lugt eller farve fra væsken. Men samtidig må den heller ikke afgive noget eller påvirke væsken på nogen måde. Det går også hånd i hånd med, at disse sortimentskasser er fødevaregodkendte. Ikke fordi der nødvendigvis skal opbevares fødevare, men det sender et signal om at der er taget højde for disse ting. Ydermere, er en lille men vigtigt detalje, at de kan stables og rum opdeles. Det gør det 100 gange nemmere at opbevare, samt at man kan have forskellige ting i samme sortimentskasse på en gang.       

admin