Gin: Min yndlingsspiritus

For en spiritusentusiast, der elsker at eksperimentere med forskelige cocktails, så har det ikke været nogen nem erkendelse at nå frem til. Men gin er min yndlingsspiritus. Jeg har dog stadig en stor kærlighed til rom, whiskey, tequila, cognac samt franske, spanske og italienske vine, og derfor er det selvfølgelig ikke sådan, at jeg udelukkende drikker cocktails, hvor gin indgår. Men gin kan nu bare noget helt særligt – i hvert fald for mine smagsløg. Det gælder uanset, om der er tale om en kompleks gin med mange smagsnuancer eller en mere afbalanceret, simpel gin.

Selvom mange – af åbenlyse årsager – hurtigt associerer gin med den populære cocktail, gin og tonic, så kan gin bruges til så meget andet. Du må derfor endelig ikke snyde dig selv for de mange andre typer af velsmagende cocktails, hvor gin også er én af hovedingredienserne.

Mange forskellige typer af gin

Ligesom der findes mange forskellige typer af cocktails, hvor gin indgår, så er det ikke helt ligegyldigt, hvilken type gin du bruger til lige præcis din cocktail. Det er imidlertid vigtigt at understrege, at du ikke behøver at vide en masse om gin på forhånd, før du kan lave en god cocktail, men det er et rigtig godt udgangspunkt.

Gin er også rig på en masse historie – og spiritussens oprindelse kan da også spores mange hunderede år tilbage. Gin blev i første omgang brugt som en slags medicin, da man mente, det havde helbredende evner. Gin blev dog hurtig en populær spiritus at drikke, hvorfor især englænderne – og senere også den øvrige befolkning i Europa – fik øjnene op for den lækre spiritus.

Her køber jeg alle mine gin

Jeg køber alt mit spiritus og gin inde på webshoppen drinksshoppen, da jeg synes, deres udvalg imødekommer mine krav til spiritus i højeste kvalitet. Jeg har bl.a. købt deres prisvindende Crespo London Dry Gin en hel del gange. Denne gin er destilleret hele tre gange, og det er bl.a. med til at give den en lækker og unik smag. Udover enebær så har den også en karakteristisk smag af citrus, krydderurter og andre frugter.  Derudover har jeg også prøvet den anmelderoste El Alambique Artisanal Rives Gin, hvor alle ingredienserne udelukkende stammer fra Sevilla.