Få en skræddersyet snorkeskinne hos tandlægen

Når jeg fortæller folk, at nogle tandlæger kan behandle søvnapnø ved, at lave en skræddersyet snorkeskinne, bliver jeg som regel mødt med uforstående blikke. Det tror jeg der er to overordnede grunde til. For det første er der ikke mange der kender til søvnapnø og for det andet indrømmer jeg godt, at det ikke just er noget man forventer at kunne få lavet hos en tandlæge. Jeg vil dog også tilføje, at det er de færreste tandlæger som tilbyder det. Ikke desto mindre er det tilfældet hos Tandlægerne Søborg. De har videreuddannet sig, så de i dag kan tilbyde patienter, at få lavet en skræddersyet snorkeskinne. Det giver lige pludselig patienterne nogle muligheder de ikke havde før.

En snorkeskinne kan være med til, at afhjælpe to ting. Som navnet indikerer kan det hjælpe folk som snorker meget. Snorken kan være roden til dårlig søvn, både for den der snorker og eventuelle partnere. Normalt har man mest medlidenhed med partnerne til snorkere, fordi de får deres nattesøvn afbrudt pga. deres partner snorker. Det er bestemt heller ikke en ønskelig situation for nogen. Men det er faktisk sådan, at det også går ud over den der snorker. Størstedelen af snorkere vågner trætte og uoplagte, fordi de har haft dårlig nattesøvn. Dårlig nattesøvn sætter sine spor i hverdagen og giver i sidste ende nedsat livskvalitet. Der findes heldigvis hjælp i form af en snorkeskinne. Da det er relativt normalt, at snorke er der derfor også mange der ville have glæde af en snorkeskinne. Derfor har Tandlægerne Søborg også valgt, at snorkeskinne skal være deres nye satsning.

Snorkeskinner og søvnapnø

Som sagt kan en snorkeskinne også afhjælpe et andet problem, nemlig søvnapnø. Op mod halvdelen af folk der snorker, lider faktisk af søvnapnø. Søvnapnø er en sygdom, hvor de udsatte får blokeret luftveje når de sover og derfor oplever pause i deres vejrtrækning under søvnen. Det kan resultere i, at hjernen ikke får nok ilt og ens søvn bliver afbrudt flere gange om natten. Søvnapnø kan være farligt og er noget man skal gå til lægen for, at få diagnosticeret. Heldigvis findes der muligheder til, at afhjælpe søvnapnø og det er her snorkeskinnen kommer ind i billedet. Normalt vil folk der lider af søvnapnø få en såkaldt CPAP-maske, som de skal sove med om natten og som hjælpe dem med at trække vejret. Det kan dog være ekstremt generende, at sove med sådan en maske. Derfor vælger mange, at få lavet en skræddersyet snorkeskinne i stedet.    

Hos Tandlægerne Søborg kan du få lavet en skræddersyet snorkeskinne som kan hjælpe mod snorken og/eller søvnapnø. Det fungerer på den måde, at de hos Tandlægerne Søborg scanner din kæbe i en 3D-scanner. Denne process er helt uden gener eller smerter. Derefter vil du skulle foretage en pusteprøve, som skal afgøre præcis, hvor meget snorkeskinnen skal skyde din kæbe frem. Afslutningsvis vil snorkeskinnen blive tilpasset af tandlægerne efter den er blevet fremstillet, så den passer perfekt til dig.