Ting du skal være opmærksom på ved køb af kattebakke

Alle som har en indekat stifter dagligt bekendtskab med kattebakken. Det er en uundgåelig del af det at have en kat. Langt størstedelen gør sig nok ikke de helt store tanker forud for køb af en kattebakke. Men det er helt sikkert fordi de ikke ved hvad de skal kigge efter af features. Faktisk kan der være stor forskel, selvom det ikke man ikke lige skulle tro det ved første øjekast. 

Lugtfri kattebakke 

Den første feature du burde være opmærksom på er, om din kattebakke er lugtfri. Den kan selvfølgelig aldrig blive 100% lugtfri, men så godt som. Mange katteejere ved hvor meget et kattetoilet kan lugte, men ved ikke at de rent faktisk kan få bakker som er næsten lugtfrie. Derfor er det klart en af de første ting du skal være opmærksom på, når du skal købe en kattebakke. Den mest effektive måde at gøre en kattebakke lugtfri på, er ved at have den overdækket. Udover at gøre bakken lugtfri, har denne funktion faktisk flere positive features. Din kat vil også blive gladere for at gå på toilettet, da den kan få noget ro. Katte har det præcis ligesom mennesker på det punkt. Dertil så sviner det meget mindre, når bakken er dækket til. 

Rengøring af kattebakken

Noget andet som er uundgåeligt er rengøring af bakken. Katte bruger deres kattebakke flere gange dagligt, hvilket også stiller visse krav til katteejerne. Hvis man gerne vil have en tilfreds kat, så er det vigtigt at rengøre bakken minimum 1 gang dagligt. Ved rengøring af bakken så mener jeg, at samle urinklatter og afføring op. Udskiftning af kattegrus, bør gøres 1-2 gange om ugen. Hvis ikke du løbende rengører din kattebakke, vil det resultere i at din kat vil finde alternative steder at gå på toilettet. Dertil skal du passe på med at bruge stærke rengøringsmidler når ud vasker bakken. Katte er yderst følsomme over for dufte. Derfor kan det også resultere i, at din kat ikke vil bruge kattebakken.

 

Hvis du står og mangler en lugtfri kattebakke, eller bare trænger til en ny, så vil jeg anbefale dig at tage et kig på Design For Pets hjemmeside. Her finder du et kæmpe udvalg af artikler til både katte og hunde. De har selvfølgelig også et stort udvalg af netop kattebakker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *