Fra Formel 1 til landevejen – du kan også køre Ferrari

Du kender det fra fjernsynet. Den ikoniske røde Ferrari, der kører først over målstregen på Monza, Silverstone eller en af de andre Formel 1 baner. Ferrari har siden 1950’erne domineret motorsportens kongeklasse og er med hele 16 verdensmesterskaber det mest vindende team i Formel 1.

Selvom du elsker motorsport, kommer du nok næppe til at køre Formel 1. Men mindre kan også gøre det. De moderne Ferrari sportsvogne som Ferrari 488 og Ferrari 458 indeholder nemlig meget af den samme teknologi, som de biler Sebastian Vettel og Charles Leclerc drøner rundt i.

Teknologi inspireret af Formel 1

Ferraries motorsportsafdeling og deres afdeling for personbiler arbejder tæt sammen. Det vil sige, at den bil, du kører rundt på landevejen i, indeholder designelementer og komponenter testet på alverdens Formel 1 baner. Ferraris sportsvogne er derfor nogle af de biler med allerhøjst ydelse og bedst håndtering på markedet.

Tag for eksempel Ferrari 458, der blev lanceret i 2009. Dens 4,5 liter V8 motor kan med sin store kraft accelerere bilen fra 0 til 100 på 3,4 sekunder og nå en topfart på hele 325 km/t. Samtidig har man med hjælp fra Formel 1-afdelingen formået at mindske friktionen i motoren, så den er mere energivenlig på trods af, at både fart og slagvolumen er øget markant i forhold til tidligere modeller. Dens nyere udgave Ferrari 488 fra 2015 bygger videre på det solide fundament fra Ferrari 458 og indeholder bl.a. en gearboks, der minder om Formel 1 bilernes.

Kom forrest i startfeltet med en Ferrari

Selvom du selvfølgelig ikke kan køre ræs på landevejen her i Danmark, så vil du med en Ferrari i garagen utvivlsomt komme i pole position i din vennegruppe. Med sit ikoniske og strømlinede design er en Ferrari 488 enhver motorsportsfanatikers våde drøm. Ved at købe en Ferrari får du både:

  • Elegant italiensk design
  • Fart og håndtering i topklasse
  • Teknologi bygget på erfaringer fra Formel 1

En Ferrari er det ultimative inden for sportsvogne. Og selvom den ikke er helt billig, så er det en investering, du helt sikkert ikke vil fortryde.