Tid til lidt selvforkælelse?

Du kender måske scenariet: Det er mandag aften. Ungerne er lagt i seng, og efter en – måske – lettere hektisk arbejdsdag, er det endelig blevet tid til lidt selvforkælelse og hygge. Du binger måske din nye yndlingsserie på Netflix, men du mangler noget lækkert, så din mandag aften rigtig kan blive fuldendt. Med andre ord: Det, som du mangler, er en lille gaveæske med forskellige delikatesser og lækkerier.

Her i tilværelsen er det vigtigt at samle på gode oplevelser og være nærværende og leve i nuet. For som John Lennon synger i sangen Beautiful Boy fra det udødelige Double Fantasy album fra 1980: “Life is what happens to you while you’re busy making other plans.” Mere præcist kan det ikke siges – eller rettere synges. For mange mennesker har alt for meget fokus på fortiden eller er for optaget af, hvad fremtiden bringer i stedet for at være 100 procent til stede i nuet. 

Hygge og selvforkælelse med dem du holder af 

Når man spørger ældre mennesker, hvad de ville have gjort anderledes med deres liv, hvis de havde chancen, svarer de fleste næsten altid enstemmigt, at de ikke ville have arbejdet så meget, som de gjorde. Det er dog lidt af et paradoks, da arbejdet som regel er hele forudsætningen for at at kunne bo i et hus, have råd til bil, rejser og mange andre fornøjeligheder. 

Den vigtige work-life-balance er altså ekstrem vigtig for de fleste karrieremennesker – og den bliver kun vigtigere i det øjeblik, man får børn. 

Lev livet lige nu 

Hvis du altid har drømt om rejse rundt til fjerne egne af verden med dem, som du holder af, er der ingen grund til udskyde disse drømme. Få det hellere arrangeret i år eller næste år i stedet for at blive ved med at udskyde disse drømme. Det kan også være, du altid har haft et ønske om, at arbejde i en bestemt virksomhed, men aldrig har taget dig sammen til at søge jobbet. Få det hellere gjort nu i stedet for at udskyde. For du er nødt til at vove og tage nogle chancer her i tilværelsen – for det er i de korte momenter, at du rigtig kan fornemme, at du lever.  

admin