Forkæl dig selv – og dem du holder af – med økologisk te

De fleste mennesker er bevidste om at leve et sundt liv. Men det er ikke lige nemt for alle at implementere nye, sunde vaner i tilværelsen. Jo længere tid de usunde vaner står på, desto sværere er det som regel at slippe af med dem igen. Derfor er det vigtigt løbende at tage en status med sit velbefindende – både fysisk som mentalt – så det bliver nemmere at realisere de nye vaner. 

Du kan f.eks. indføre en – måske – ny vane, og forkæle dig og dem du holder af med økologisk te. Men hvorfor købe økologisk te, når du kan købe “almindeligt” te? Økologisk te udmærker sig på den måde, at der ikke er benyttet nogle former for sprøjtemidler i forbindelse med dyrkelsen af teen. Derudover er alle led i produktionskæden nøje kontrolleret, så de imødekommer de gældende regler for produktion af økologisk te. 

Derfor skal du købe økologisk te 

Sundhedsmæssigt er der flere gevinster ved at drikke økologisk te, da du blandt andet får den mest naturlige smagsoplevelse. For med den økologiske te kommer du nemlig nærmest det oprindelige teblad. 

Ligesom med konventionelt te findes der alverdens forskellige økologiske teer som: grøn te, urte te, sort te, rød te, matcha te og mange andre. Det er selvfølgelig en smagssag, hvilken slags økologisk te, du foretrækker. Du kan f.eks. give dig i kast med en økologisk matcha te. Det, der adskiller matcha te fra andre typer af teer, er, at hele teens blad også indtages, når du drikker en matcha te. 

Du kan også prøve at smage økologisk rød te, som også hedder rooibos te. Her stammer teen ikke fra teplanter men fra sydafrikanske buske – de såkaldte Aspalathus Linearis.

Erstat kaffen med økologisk te 

Mange danskere er afhængige af at drikke kaffe. Men det er de færreste, som erstatter kaffen med te. I mange andre lande er det mere kutymen at drikke te end kaffe – men sådan forholder det sig ikke i Danmark. Der er masser af sunde antioxidanter, vitaminer og mineraler i te, som du ikke får, hvis du drikker kaffe.

admin