Skift tobakken ud med e væske

Der er nok ikke nogen som er i tvivl om, at rygning på nogen måde ikke er sundt for helbredet. Men mange prøver forgæves flere gange at kvitte smøgerne, selvom motivationen for at stoppe er eksisterende. Problemet stikker dog som oftest dybere end dette. Der er tale om en afhængighed, og det er ikke altid lige let bare at stoppe, faktisk uanset hvad der er tale om. De seneste år er e cigaretten blevet vældig populær, og mange bruge den også som en overgang til at kvitte helt.

Hvordan fungerer en e cigaret?

E cigaretten producerer vanddamp ved indånding. Den består af et mundstykke, et batteri og en beholder til e væsken. Det er heri smagen sidder. Man kan få e væske til enhver smag. Alt fra mentol, jordbær, vanilje, tobak, candyfloss og sågar cheesecake. Der findes næsten ikke den smag man ikke kan få i dag. Man kan også få e væske som indeholder nikotin i forskellige styrker.

Hvis du er vant til at ryge mange cigaretter om dagen, kan du eventuelt starte med at købe e væske som indeholder flere procent nikotin, og efterhånden trappe ned som du lyster, og til sidst købe væske helt uden nikotin. Det er en god måde at mindske nikotin afhængigheden.

Du kan købe e væske hos esug.dk, de har et bredt udvalg fra mange forskellige brands.

Er E cigaretten sundere end den almindelige cigaret?

Hvis du er i tvivl om, om e cigaretten er mindre skadelig for dig end den traditionelle cigaret, så behøver du ikke være det længere. For den er er slet ikke lige så skadelig som almindelig tobaksrygning. Det er stadig lidt uvist i hvilken grad e cigaretter er skadelige, men hvis man kigger på indholdet af skadelige tilsætningsstoffer, er den almindelige cigaret langt foran på dette punkt. Den har nemlig omkring 4000 skadelige tilsætningsstoffer, hvor e cigaretten har måske mellem 20 og 30. Forskningen indtil videre viser, at e cigaretten er 95% mindre skadelig end den almindelige cigaret, så det er et klart godt alternativ, hvis ikke man kan kvitte smøgen helt.