Hjælpemidler til demente

I Danmark er der lige nu op i mod 70-85.000 mennesker som lever med en demenssygdom, hvor ca. 50.000 af disse har Alzheimers sygdom. Selvom at det er en sygdom som man sagtens kan leve med, så er det ikke altid sjovt for de nærmeste til den demens ramte. Der findes selvfølgelig forskellige grader af denne sygdom, men i bund og grund så gør den at man glemmer ting. Det kan være helt små ting i starten, men kan gå hen og blive ret alvorligt. Derfor har StellaCare produkter som demens ure og andre demens hjælpemidler. StellaCare har en mission om at hjælpe de svage i samfundet ved at skabe mere tryghed for både dem og deres bekendte.

GPS til demente

For nogle har demenssygdommen ramt så hårdt, at de demens ramte nogen gange kan gå så langt, at de helt glemmer hvor de er henne og/eller glemmer hvordan de kommer hjem. Dertil har StellaCare en masse hjælpemidler til demente, som er helt ideelle at have, hvis man kender en som har demens eller Alzheimers. De tilbyder nemlig produkter som demens ure, som nemlig er produktet til at skabe tryghed omkring denne sygdom. Et demens ur ser ikke bare stilrent ud, men der er også placeret en GPS til demente i selve uret, som altid kan følger bærerens position. Hvis den pårørende eller noget plejepersonale pludselig savner den demens ramte, så kan de hurtigt finde dem med demens uret.

Mange af dem med demens er ikke så glade for at have en GPS følger åbenlys på kroppen, men med et demens ur så er GPS’en nærmest usynlig på kroppen. For at finde GPS-signalet skal man bare hente appen som StellaCare har udviklet. Appen som skal tilknyttes til demens ure er lavet i samarbejde med brugerne hos StellaCare, som har kommet med input til hvordan det virker bedst. Det er utrolig brugervenligt og kan nemt og hurtigt vise informationer omkring GPS’en som den er tilknyttet. En af de gode funktioner som appen har er, at give en øjeblikkelig alarm lige så snart at personen med demens forlader plejehjemmet. Efter at denne alarm er kommet, så kan man hurtigt følge personens bevægelse på et kort som opdaterer fra sekund til sekund, så man altid kan være sikker på hvor den pågældende person bevæger sig hen.

admin