Min yndlings vin

Jeg er vinentusiast med stort v. Jeg tror min passion for vine startede, da jeg fik mit vel første gode glas rødvin til et bryllup hos en nær bekendt. Det blev til mange glas den aften – nok også lidt for mange – men vinen står stadig tilbage som ét af de absolutte højdepunkter den aften. Vinen kom fra Italien, tror jeg nok – for i min brandert fandt jeg vist aldrig rigtig ud af, hvad den hed, på trods af flasken aldrig var længere end en armslængde fra mit bordkort.  

Men skæbnen ville det sådan, at jeg ved et tilfælde stødte ind i den føromtalte vin under en vinaften hos en ven. Vinen var en Governo Rosso Toscano fra 2015, og jeg kunne straks smage ligheden, da jeg fik den skænket. I dette indlæg vil jeg forklare, hvorfor netop denne vin vel nok er min foretrukne vin.

Toscana  og Sangiovese

Min yndlings vin er som sagt en Governo Rosso Toscano fra 2015. Vinen kommer fra Toscana, som sammen med Piemonte nok er de 2 mest betydningsfulde vinregioner i Italien. Druen Sangiovese er den mest brugte drue i Toscana; såvel som i resten af Italien. Men druen får netop den helt rigtige kraft og smag i Toscana, hvilket langt fra er tilfældet i de øvrige vinregioner i Italien.

Mange af vinmarkerne i Toscana ligger på bakker i op til 500 meters højde. Det er bl.a. medvirkende til, at druerne bliver udsat for større temperaturudsving – især fra dag til nat. Derudover hjælper temperaturforskellene med at give druerne ekstra god aroma og syre, som virkelig kan smages i den færdige Governo Rosso Toscano vin fra 2015. Der er selvfølgelig en samhørighed mellem vinbøndernes behandling af druerne samt de geografiske fordele, som Toscana tilbyder. Og netop denne samhørighed er medvirkende til at Governo Rosso Toscano fra 2015 er en så fantastisk god en vin.   


Derfor er Governo Rosso Toscano 2015 så formidabel

Der hersker ingen tvivl om, at dette mesterværk af en vin, kan bruges i en lang række sammenhænge. Jeg har eksempelvis brugt den til stege, fiskeretter men også til grillmad, da vinen har en meget afrundet og elegant smag. Vinen købte jeg online hos en super god vinforhandler, som desuden har et rigtig lækkert sortiment af andre rødvine– og hvidvine, champagner, portvine, spiritus mv. Ydermere er de super passionerede inden for alt vedrørende vine, og derfor kan man bl.a. altid få råd og vejledning til sammensætning af mad og vine.