Vil man bruge Micro SD kort i fremtiden?

Fra IBMs 305 RAM disksystem, der blev udviklet i 1956 og kunne lagre fem MB data til Micro SD kort og iCloud. Teknologien udvikler sig eksponentielt, og ligeså gør harddiskkapaciteten. Dataopbevaring er det nye sort i forbindelse med internethandel, og vi som forbrugere vil også få brug for mere lagringskapacitet. Hvad kan vi forvente i fremtiden?

Historien om SD kortet

IBM introducerede første model af deres 305 RAM disksystem i september 1956. Dengang var disksystemet på størrelse med et klædeskab og kunne maksimalt lagre 5 MB data. Det kostede lige knapt 60.000 kroner at lagre én MB, men disksystemet blev solgt med stor succes.

IBM’s disksystemer blev mindre og mindre, som de introducerede nye modeller, men lagringskapaciteten blev større, og priserne blev billigere. I 1980 kunne de ikke længere lagre megabyte, men gigabyte. I dag kan vi lagre terabytes, som er 1.000 gigabytes og petabytes, som er 1.000 terabytes. Som lagringskapaciteten har udviklet sig større, har den fysiske størrelse på harddisken udviklet sig mindre, og i dag lagres vores billeder på et Micro SD kort eller i trådløse fildelingstjenester som iCloud.

Micro SD kort vil bidrage til en fremtid med sikkerhed

Det kan diskuteres, om trådløs fildeling vil være den eneste måde at lagre data på i fremtiden. Der er argumenter for og imod. På iCloud, Dropbox mv. vil dine data helt automatisk lagres på alle dine enheder, og det giver en praktisk fordel sammenlignet med et SD kort. Det er en nem og hurtig måde at sikre, at du aldrig mister dine data, og så slipper du også for at skulle passe godt på et SD kort.

Dog skal det nævnes, at der er en vis risiko ved brug af trådsløs fildeling til lagring af data. Ved online lagring medfølger altid en risiko for hacking samt misbrug af de data, der opbevares. Desuden giver koncepter som skyen dig kun en vis lagringskapacitet, og du vil komme ud for at være nødsaget til at udvide dit abonnement løbende.

Med et micro SD kort kan du lagre dine data privat, så kun du kan få adgang til dem. Desuden er det også relativt nemt at overføre data fra et SD kort til et andet.

Udviklingen af micro SD kort fortsætter

Et andet sted, hvor SD kortet vinder over trådløs fildeling, er ved dets hurtighed. Et micro SD kort er langt hurtigere til at transportere store filer som for eksempel film. Det vil tage flere timer at lagre en UHD film gennem trådløs fildeling. Selvom dette sikkert også vil udvikle sig, er micro SD kortet stadig langt foran på dette område.

I dag kan du købe et micro SD kort med forskellig hukommelse, alt efter hvad du har brug for. Du kan for eksempel købe et micro SD kort 32GB, som kan lagre omtrent 760 billeder eller et micro SD kort 64GB, som kan lagre ca. 1500 billeder. Du kan også få micro SD kort 128GB, som kan lagre over 3000 billeder og micro SD kort 264GB, der kan lagre over 6000 billeder. Micro SD kort fås i alle mulige størrelser, og her menes der kapacitet og ikke fysisk størrelse. Den fysiske størrelse er, jævnfør navnet, meget lille, og derfor vil Micro SD kortet også være en del af fremtiden. Micro SD kortet er stadig under udvikling og vil få større kapacitet, jo flere år der går.

 

admin