Få styr på kosten og derved styr på type 2-diabetes

Er du en af de 300.000 danskere, der kæmper med sygdommen type 2 diabetes? Du er i hvert ikke den eneste. De officielle tal lyder dertil på, at der ca. er omkring 60-100.000, der også lider af type 2 diabetes, men som ikke har fået diagnosen. Og derfor betegnes type 2-diabetes ganske vist også for en folkesygdom, idet den i høj grad er knyttet til overvægt. Overvægt er ligeledes et faktum for mange danskere, da kost og motion er kastet ud af vinduet til fordel for slik, TV og kontorstillinger. 

Ifølge netdoktor, så er 80% af alle, der lider af type 2-diabetes overvægtige. Ligesom, at overvægt i mange tilfælde kommer snigende ind på livet af en, så sker det samme med type 2-diabetes. Både overvægt og type 2-diabetes er et resultat af en livsstil, der hverken er aktiv eller sund. Det svære ved overvægt er, at der i de fleste tilfælde er bagvedliggende årsager. 

Sådan kommer du af med type 2-diabetes

Men tager man de positive briller på, så kan type 2-diabetes i mange tilfælde holdes tilbage ved en grundig omlægning af kost samt inkorporering af motion. Man kan nemlig via sin kost regulere sit blodsukkerniveau. Det er især vigtigt at omlægge sin kost, så man indtager mindre sukker. Det er vigtigt, at blodsukkeret i kroppen bliver brugt, så cellerne kan få energi. Har man et konstant forhøjet blodsukker, så er dette et problem, da sukkeret selvfølgelig transporteres rundt i kroppen gennem blodet, hvilket kan gøre skade på organerne og resultere i diverse følgesygdomme som blindhed, koldbrand og nervepåvirkning. 

Men sørger man for at regulere sit blodsukker, så kan man altså nedsætte risikoen for følgesygdomme. For at behandle type 2-diabetes, så kræver det, at man dyrker egenomsorg. Man skal altså tage sit liv i egne hænder og sørge for, at der forekommer en grundlæggende omvæltning i ens liv.

Få hjælp af en ernæringsspecialist

Men det er ikke alle, som ved, hvor de skal starte, og tit kan det være en stor mundfuld at skulle omlægge sit liv, sin kost og sine vaner. Ønsker du at modtage hjælp til at få omlagt dine rutiner, få styr på dit blodsukkertal, eller få mere at vide om type 2-diabetes, så kan du med fordel kontakte Jane Kudsk via spisdigfri.dk, som kan hjælpe dig til, hvordan du spiser dig fri for diabetes 2.