Derfor skal du bruge video i din marketing

Der er mange gode grunde til at bruge video i sin marketing. I de fleste brancher ved vi, at konkurrencen om kundernes opmærksomhed kun stiger år efter år. Forbrugerne er kræsne og selektive, og derfor vælger de kun at se eller læse lige præcis det indhold, som de finder interessant. Inden for de sidste 20-30 år – altså under internettets udbredelse – er der samtidig sket et paradigmeskifte i måden, vi får informationer. Vi er konstant online – og de sociale medier har gjort det nemmere end nogensinde før at scrolle videre til noget nyt og måske bedre content, som i højere grad fanger ens interesse og opmærksomhed. 

En af måderne man kan fanger forbrugernes opmærksomhed er gennem videoproduktion. Videoproduktion er et meget, meget kraftigt værktøj til marketing. Du kender det sikkert selv: Du sidder med din iPhone på de sociale medier. Og gang på gang tager du dig selv i at klikke på en video. Men det er der selvfølgelig en fornuftig forklaring bag. Vi tiltrækkes nemlig helt naturligt af formatet “video” og alt det visuelle og auditive som følger med.  

Hvorfor er videoproduktion så effektivt i forbindelse med marketing? 

Videoproduktion er bl.a. så effektivt, fordi vi nemmere husker visuelle ting. F.eks. er langt størstedelen af de oplysninger, som sendes hjernen, visuelle – faktisk helt op til 90 procent. Derudover husker vi også meget bedre, det vi ser, end det vi læser, eller får fortalt, ligesom vores øjnes automatisk bliver tiltrukket, når der sker noget bevægelse rent visuelt. Det er altså noget helt andet at markedsføre sig via video end f.eks. med stillbilleder eller et stykke tekst.

Rent SEO-mæssigt er der også mange gode grunde til at gøre brug af video. Google er nemlig helt tossede med videoer på hjemmesider, da det bl.a. får dem til at rangere højere på Google. 

Hvis du eksempelvis lægger en video op på Facebook eller Instagram, så vil den i gennemsnit befinde sig i newsfeedet i næsten 24 timer. Lægger du en video op på YouTube, så er holdbarheden endnu længere. På den måde kan man sige, at videoer er meget effektive; herunder på de sociale medier.