Et demens ur med GPS sporing kan redde liv

Demens er desværre en meget hyppig sygdom hos ældre. Demens kan være farligt her i kulden. Det så vi et eksempel på i forrige uge, hvor der skete den skrækkelige hændelse, at en ældre dame med demens døde af kulde. Hun var gået ud uden særligt meget tøj på og havde frosset ihjel, fordi hun ikke kunne finde hjem. Med et demens ur med GPS tracker kan du sikre, at der ikke sker noget lignende for dine kære.

Masser af hjælpemidler til demente

Der er heldigvis opfundet og udviklet adskillige hjælpemidler til demente i dagens Danmark. I dag kan vi udstyre de ældre med både et demens ur, armbånd til demente og sågar en skosål med GPS tracker. Vi kan øge deres sikkerhed med både en overfaldsalarm og en tryghedsalarm, og vi kan holde øje med deres sikkerhed i en overfaldsalarm app.

Nu er der også udviklet en demens app, der gør det lettere for dig at holde øje med den dementes lokation. I den ældres demens ur sidder der en lille GPS tracker, som er forbundet med din demens app. Sådan kan du altid lokalisere den demente.

Både det smarte demens ur og skosålen med GPS tracker er en særligt smart løsning, fordi du samtidig sikrer dig, at din GPS tracker bliver brugt. Den ældre kan have sit demens ur på hele tiden, og med skosålen kan du holde øje med, om den demente forlader huset.

Demens ur på plejehjem

Ud over som GPS til demente i eget hjem, kan og bør GPS trackeren i eksempelvis et demens ur også bruges på plejehjemmene.

I dag er der heldigvis flere og flere, der begynder at gøre brug af de smarte demens hjælpemidler. Næste skridt er at få det anerkendte demens ur ud på alle plejehjem i Danmark. Desværre er det nemlig sådan, at mange plejehjem mangler bemanding i de fleste timer på døgnet. Vi har sågar tilfælde, hvor en enkelt mand har ansvaret for 12 beboere eller mere. Det er ikke altid en holdbar løsning, selvom det af og til er den eneste løsning.

En GPS tracker i eksempelvis et demens ur kan gøre arbejdet en hel del lettere for plejehjemmets personale. SOSU-medhjælperne arbejder med demente til hverdag, men det er ikke fysisk muligt at have øjne over dem hele tiden. Med et demens ur, kan personalet lettere holde øje med, om beboerne forlader plejehjemmet. Den udviklede demens app gør det muligt at have et overblik over alle GPS trackerne.

Desuden kan et demens ur til demente på plejehjem også bringe tryghed hos de pårørende. De pårørende får mulighed for selv at holde øje med den dementes lokation. Skulle der opstå tvivl til plejehjemmet, kan et demens ur også hjælpe med at bringe ro og gennemsigtighed i forhold til kommunikation mellem de pårørende og personalet.

Med en GPS tracker og andre smarte demens hjælpemidler kan vi bringe tryghed hos både pårørende og hos demente. Disse hjælpemidler til demente kan sågar redde liv.