De bedste fiskestænger til forskellige typer fiskeri

Der findes en lang række forskellige typer fiskestænger, fordi fiskestænger designes til den type fiskeri, som de skal bruges til. Der er eksempelvis forskel på hvad der gør en fluefiskestang god og hvad der gør en pirkestang god. Derfor får du her lidt info om de forskellige typer fiskestænger, så du nemt kan finde frem til  nogle gode tips om hvad de bedste fiskestænger er til forskellige typer fiskeri. 

Fluestænger til fluefisker

Det der særligt karakteriserer en fluestang, er at de er meget tynde. Ved fluefiskeri kastes linen ud i vandet med en flue, som kan lokke fiskene. Det er dog vigtigt, at være opmærksom på, at fluestænger ikke kan bruges til andre typer fiskeri, fordi fiskestangen ikke vil kunne holde til tungere fisk. 

Put and take fiskestænger

Fiskestænger til put and take har typisk en længde på mellem 6-9 fod. Ligesom ved fluefiskeri er det desuden vigtigt, at man er opmærksom på, at fiskestangen ikke kan holde til at fiske efter enhver type fisk. Den maksimale kastevægt for en put and take fiskestang er nemlig på 15 gram. 

Spinnestænger

En spinnestang er en af de mest anvendte fiskestænger, fordi den er meget alsidig. Denne fiskestang kan nemlig bruges til at fange mange forskellige typer fisk, fordi man kan bruge meget forskelligt endegrej til fiskestangen, herunder blink, spinner, wobler og gennemløber. 

Pirkestænger

En pirkestang er designet til at fiske fra en båd. Dette er en mere robust fiskestang end de førnævnte, da den kan holde til agn på flere 100 gram. Ved fiskeri med en pirkestang kastes linen desuden ikke ud, som man gør ved fluefiskeri, men i stedet lader man blot linen falde til bunden af havet. Det tunge endegrej, der anvendes til pirkestænger, ville man ikke kunne bruge på de lettere fiskestænger som fluefiskestænger og put and take fiskestænger. 

Trollingstænger

Ligesom en pirkestang, anvendes en trollingstang også til fiskeri fra båd. Her er man dog i en båd, der er i bevægelse. Bådens bevægelse sætter meget pres på fiskestang og derfor er trollingstænger også meget robuste. 

admin