Albuesmerter – tennis- og golfalbue

Det er ikke alle, der er klar over det, men der er forskel på smerterne alt efter, om du døjer med en tennisalbue eller en golfalbue. Hvis du har en golfalbue, så er smerterne typisk lokaliseret på indersiden af albuen, hvorimod smerterne befinder sig på albuens yderside, hvis du døjer med en tennisalbue. Smerter i albue ved bøjning kan skyldes mange forskellige ting. Typisk opstår smerterne, fordi man laver de samme gentagne bevægelser over en længere periode – men smerterne kan også opstå pludseligt. 

Uanset om du døjer med en tennisalbue eller en golfalbue, så kan tilstanden være meget generende i dagligdagen, da mange almindelige gøremål dermed resulterer i smerter. 

Tennis- og golfalbue – symptomer 

Både med hensyn til golf- og tennisalbue opstår smerterne, fordi musklerne i underarmen – eller i begge underarme – overbelastes. Selvom det hedder tennisalbue, så er det faktisk et lidt misvisende navn, da det er de færreste tilfælde, som skyldes en decideret tennisskade. Skaden sker i højere grad i forbindelse med manuelt arbejde eller i forbindelse med mange andre slags sportsgrene, hvor en ketcher er involveret. Men som allerede nævnt opstår smerterne på ydersiden af albuen, når der er tale om en tennisalbue. 

Det forholder sig modsat med golfalbuer. Overbelastningen her opstår på indersiden af albuen, og smerterne bliver kun værre, når albuen bøjes. Albuesmerterne bliver derudover værre under fysisk aktivitet, der aktiverer håndleddet samt albuens muskler. Igen er navnet også lidt misvisende, da det langt fra kun er golfspillere, der får golfalbuer.  

Behandling af tennis- og golfalbue

Hvis smerterne ikke går over af sig selv, kan du søge professionel hjælp. Tag f.eks. kontakt til en kiropraktor, som kan behandle din albue med forskellige kiropraktiske behandlinger. Hvis behandlingerne ikke hjælper, kan det i sidste ende være nødvendigt med en operation. Men hvis din skade f.eks. er opstået i forbindelse med idræt og motion, så er der en stor risiko for, at du har anvendt en forkert teknik, som har overbelastet din albue. Derfor kan det ikke påpeges ofte nok, hvor vigtigt det er at varme op og strække ud, når du dyrker motion og sport.  

admin