Bækkener som giver den helt rigtige lyd

Langt de fleste ser nok bækkener som en simpel del af et trommesæt. Dog er bækkener et meget kompleks musikinstrument. Måden bækkener bliver lavet på og hele dens anatomi og lyd, er nemlig ikke så simpel som man tror. Vægten, størrelsen, tykkelsen og udformningen er alle afgørende faktorer for hvilken lyd bækkenet giver og hvordan den er at spille på. Hvis man skulle dele bækkenets anatomi op ville det være i følgende punkter:     

  • crash område 
  • ride område 
  • klokke
  • profil 
  • (ændring i bækkenets tykkelse) 

Det der afgør selve lyden er krumningen som er afgørende for bækkenets klang. Et bækken som er meget fladt vil have en mere dybere grundtone hvis man sammenligner med et krummere bækken. Dvs. et bækken med en højere profil, vil derfor have færre overtoner og lyden vil forekomme mere lys og defineret. 

Bækkenets profil, er også det primære spilleområde og udgør største del af bækkenets overflade. Bækkenets klokke sidder i midten og er den del som holder bækkenet på plads. Dog har klokken også en anden betydning. Med en større klokke vil bækkenet reagere hurtigere og dermed vil den også give en lidt anden klang og bedre evne til at crashe. 

Top-hamret versus bund-hamret bækken 

Den mest væsentlige forskel mellem top-hamring og bundhamring er, at et tophamret bækken vil være stift, hvor et bund-hamret bækken vil være løst og mere blævrende. Et bund-hamret bækken vil desuden altid være håndhamret og dermed lidt blødere, sammenlignet med maskin-hamrede bækkener. Hvordan bækkenet bliver lavet har betydning for bækkenets klang. 

Bækkenstativ hos DrumLimousine 

Et bækkenstativ holder bækkenet på plads og har det som det eneste formål. Det er vigtigt at bækken stativet har holdbare detaljer, såsom at det kan skrues op og ned i forskellige højder og at den kan klare meget belastning i forhold til trommeslag på bækkenet. Der findes et bredt udvalg af bækkenstativer og normalt har man brug for 2 til 3 stk stativer og bækkener til et trommesæt. Men det kommer selvfølgelig an på behov og hvor komplet dit trommesæt skal være. Hos DrumLimousine findes både bækkener og bækkenstativ i forskellige varianter, så at du nemt kan fuldende dit trommesæt. Et trommesæt er nemlig ikke komplet uden disse to meget væsentlige dele. 

admin