Mobilhegn skaber sikkerhed til kulturelle arrangementer

Efter to år med restriktioner var sommeren 2022 endelig en sommer, hvor alle de store danske festivaler – og alle andre kulturelle arrangementer – kunne slå dørene op for et tørstende publikum uden én eneste restriktion. Det var tiltrængt, hvilket man også tydeligt kunne fornemme på danskernes købelyst. Roskilde Festival, Skanderborg Festival, og mange af de andre store festivaler, kunne da også hurtigt tænde for de røde lamper og melde udsolgt.

Men når der er så mange mennesker samlet det samme sted, er sikkerheden naturligvis første prioritet. Derfor er det obligatorisk med bl.a. sikkerhedsvagter, mobilhegn samt andre sikkerhedsforanstaltninger, som sørger for, at alle får en god oplevelse. For over 20 år siden skete der f.eks. en meget tragisk ulykke på Roskilde Festival, hvor flere tilskuere blev mast ihjel, fordi der ikke var styr på sikkerheden. Koncertområdet hvor publikum stod var ikke inddelt i forskellige zoner med barrier af hegn, hvorfor menneskemængden bagfra bare kunne mase på. Men det er naturligvis ikke længere muligt på grund af forskellige inddelinger af publikum med mobilhegn til de forskellige festivaler.

Mobilhegn – en vigtig sikkerhedsforanstaltning

En af de helt store internationale begivenheder – måske den største kulturevent på dansk jord nogensinde – var Grand Départ i København. Næsten 1 mio. danskere stod samlet langs de danske landeveje, da de tre Tour de France etaper blev kørt. Første etape var en kort enkeltstart, som blev kørt i hjertet af København forbi mange af de kendte varetegn, som vores Hovedstad har at byde på. Men langs enkeltstarten var der også opstillet mobilhegn på begge sider af vejen, hvor rytterne kørte, så tilskuerne ikke kunne gå ind på vejen, når karavanen, rytterne, motorcyklerne og bilerne susede forbi.

Personligt var jeg én af de heldige, som overværende alle tre etaper fra landevejene. Det var en helt enestående begivenhed at overvære de verdensberømte cykelryttere cykle forbi nogle af de veje, hvor jeg selv har cyklet. Det mest spektakulære var nok, da rytterne skulle cykle over Storebæltsbroen – og så selvfølgelig også da Jonas Vingegaard vandt Tour de France og stod med den gule trøje i Paris. Den efterfølgende fejring i København var også en helt vild oplevelse med de mange tusinde mennesker, som bl.a. stod på Rådhuspladsen. Her var der desuden også sikkerhedshegn opstillet.

admin