At rejse med børn

Da mine rejser jo oftest består af familie-ture med min mand og vores to børn, tænkte jeg at det var oplagt, at skrive nogle gode råd/tips til når man rejser med børn.

Jeg er på ingen måde ekspert, og disse råd og tips er udelukkende ud fra egne erfaringer efter at have rejst med børn i snart 10 år nu. Jeg håber de er brugbare 🙂

10 tips til at rejse med børn:

  1. Vælg en børnevenlig destination samt hotel/feriebolig. Det gør det bare tusinde gange lettere at have de små med.
  2. Vælg gode flyafgange. Betal de par hundrede kroner ekstra, for at få de flyafgange som ikke er midt om natten og er uden skift hvis muligt – det gør oplevelsen meget bedre for alle.
  3. Pak underholdning! Børn bliver hurtigt utålmodige og begynder at kede sig – og så kan de godt blive rigtig umulige. Pak derfor rigeligt af underholdning til dem.
  4. Masser af snacks. På rejsedagen er intet som det plejer for børnene. Derfor kan man heller ikke forvente, at deres sult er efter de daglige rutiner – pak derfor en masse forskellige snacks og drikkevarer så de ikke “går kolde” undervejs.
  5. Skiftetøj. Intet kan være mere stressende, end at den lille tisser i bukserne og alle kufferter er checket ind – det vil man gerne undgå. Pak derfor altid ekstra skiftetøj i håndbagagen.
  6. Hovedpude og tæppe. Når børnene bliver trætte er det lettere at få dem til at sove, hvis man har en pude og et tæppe. Det er både mere trygt og hyggeligt.
  7. God solcreme og aftersun. Hav en lækker solcreme med høj faktor, som også er nem at smøre ud – det gør det hele meget lettere. Og en god aftersun er et must hvis det skulle gå galt.
  8. Bøger, legetøj og iPads. En god idé, til når man slapper af et par timer på hotellet hvor alle gerne vil have lidt ro.
  9. Telefonnummer på armen. En forældres værste mareridt er, at deres børn bliver væk. Selvom man passer på kan det ske – derfor er det en god idé at skrive sit telefonnummer med vandfast tusch på børnenes arm.
  10. Hav altid et mini-apotek med. Børns kroppe er tit lidt sartere en vores. Hav derfor altid lidt af hvert med mod maven, feber, sår osv. – det giver en anden ro, hvis uheldet skulle være ude.