Med deres naturtro bedårende ansigter og små buttede arme og ben har de utroligt fine dukker fra Así fundet vej til ønskelister hos alverdens små piger og drenge. Den store detaljerigdom og det livagtige udtryk hver eneste dukke er udstyret med er kendetegnet for netop dette mærke.
Der er ingen tvivl om at de kønne dukkedrenge og piger er et sikkert hit hos børn i børnehave alderen.
Dukkebørn
Der findes en lang række forskellige skønne dukker, der alle deler den naturtro udformning, der har gjort dem så populære. Om du vælger en dukke med hård eller blød krop har de alle samme smukke ansigt, der i så høj grad ligner ægte babyer, at det kan være svært at skelne i farten. Den virkelighedstro babydukke inspirere børn til leg og udvikling.
Leg og lær
Leg med dukker er som oftest baseret på den klassiske rollespilsleg ‘mor-far-og-børn’. Gennem leg lærer børn mens de leger. Legen med dukker kan være med til at udvikle barnets kreative tankegang og stimulere forestillings- og indlevelsesevnen.
Når der leges imiteres hvor hverdagens situationer imiteres og udspilles udvikler barnet samtidig dets forståelse for de sociale spilleregler, vores samfund bygger på. Denne udvikling er med til at forerede dem på at begå sig selvstændigt i hverdagen senere hen.
Der er altså ingen tvivl om, at dukker er et virkelig godt og lærerigt stykke legetøj med mange timers underholdning og udvikling indbygget. Så hvorfor ikke vælge iblandt et stort udvalg af asi dukker.
Kognitiv og empatisk udvikling
Gennem leg med dukker bliver barnet bevidst om det, at udvise omsorg, kærlighed og empati for andre. Når dukken, vugges, puttes og krammes imiteres de mønstre barnet kender fra omgangen med sine forældre og lære herved værdien af at give det videre.
Deltager mor eller far i legen er der ligeledes uendelige muligheder for at inkorporere læring i legen. Noget så simpelt som at lære navnene på de forskellige lemmer eller, hvor øjne, næse og mund sidder bliver en del af legen.
Finmotorik og selvhjulpenhed
Det kan være en frustrerende process for en tumling, at skulle lære at tage sit eget tøj af og på. Her kan dukken også være med til at udvikle den finmotorik der skal til gennem leg. Ved at klæde dukken af og på får barnet en bedre fornemmelse af, hvilken rækkefølge tingene gøres i og hvordan de gøres lettest. På den måde bliver barnet hurtigere mere selvhjulpen gennem udviklingen af finmotorikken.